Paul Röttger docent

Paul Röttger is directeur van Theater Babel Rotterdam en de daaronder vallende Academie. Hij is als zodanig sinds 1988 verbonden aan deze gecertificeerde professionele kaderopleiding van wat voorheen het rotterdamscentrumvoortheater heette. Paul is artistiek eindverantwoordelijk voor de Academie. In 2017 is de opleiding verder gegaan onder een nieuwe naam : De Academie van Theater Babel Rotterdam. Sinsdien worden er naast de reguliere cursussen wekelijks trainingen gegeven aan het inclusieve gezelschap waar professionele acteurs en acteurs met een beperking structureel samenwerken, leren en maken. Babel ontwikkelt hiermee een voor de wereld unieke methodiek hoe inclusief te werken op het gebied van zowel organisatie als het maken en ontwikkelen van artistieke producten.

Voor meer informatie over deze professionele theateropleiding in deeltijd kun je een mail sturen aan bob@theaterbabelrotterdam.nl of dominique@theaterbabelrotterdam.nl

of kijk op https://theaterbabelrotterdam.nl/academie-2018-2019/


De karavaan is het geheel van producties, voorstellingen, repetities, trainingen, lessen, methodiek ontwikkeling en kennisdeling van het professionele gezelschap van Theater Babel Rotterda. Al deze onderdelen zijn aan elkaar verbonden en maken dat het gezelschap zich als geheel voortbeweegt en ontwikkelt in inclusieve kunst. Daarom noemen we dit ‘de karavaan’. In 2018 speelde het gezelschap vanuit deze constructie omstreeks 235 voorstellingen.

 

De gehele opzet van de ‘karavaan’ is inclusief.

Wat wil zeggen dat in alle onderdelen van ‘de karavaan’ onze acteurs met en zonder beperking altijd samenwerken, leren, repeteren en reflecteren.

 

Wil je meedoen met de karavaan? Zoek je een leer/werkplek?

Dat kan! De karavaan is ook toegankelijk voor buitenstaanders zoals stagiaires vanuit het HBO of professionals uit de kunstwereld die een plek zoeken om ervaring op te doen in het inclusieve werk. Binnen deze dagopleiding heb je de mogelijkheid om mee te doen aan trainingen in theater, muziek en acrobatiek. Evalueer je en reflecteer je met het inclusieve gezelschap op het werk om de methodiek en kennis verder te ontwikkelen en te delen. Daarnaast kun je meewerken aan producties en voorstellingena als speler of als medewerker van het productieteam.

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van deze dagopleiding?

Dan kun je contact opnemen met dominique@theaterbabelrotterdam.nl