Affiches
Een overzicht van affiches van 2014 t/m 2024.
Klik op een afbeelding voor het volledige affiche met een korte omschrijving en waar mogelijk een link naar de filmregistratie van de voorstelling.

Beleef de persoonlijke dromen van een inclusief theatergezelschap. Vijftien spelers delen hun mooie, schurende, fantasievolle maar ook pijnlijke dromen, die de basis vormen van ieders luchtkasteel. Een voorstelling waar je als bezoeker vrij mag fantaseren over welke kamers jij wilt hebben in jouw luchtkasteel. klik op de link om de voorstelling te bekijken.

Een hedendaagse vertaling van Romeo & Julia in een multi-disciplinaire voorstelling met live muziek en live projecties die laat zien hoe onze samenleving nog steeds onze liefdeskeuzes en mogelijkheden beinvloed, met name als je ‘anders’ bent. Klik op de link om de voorstelling te bekijken.

Paul Röttger interviewde van elke speler een familielid over geboorte, jeugd, het leven van de speler en hun onderlinge band. Samen met schrijver Erik Ward Geerlings werkte Paul deze interviews uit tot monologen. Klik op de link om de voorstelling te bekijken.

2019/2020 - Het verhaal van Jessica, transgender en actrice bij Theater Babel Rotterdam. Zij brengt haar verhaal open en bloot, laat niets onbesproken, toont zich kwetsbaar en gaat geen taboe uit de weg. Haar medespelers laten zich inspireren door haar verhaal. Ook zij keren zich binnenstebuiten met openhartige, kwetsbare en (on)alledaagse bekentenissen over hun jeugd, over seksualiteit, over wie ze wel en niet willen en kunnen zijn. Een voorstelling met oude en eigentijdse vocale muziek door een koor van 34 acteurs met en zonder beperking, omgeven door spectaculaire 360 graden projecties.

2018/2019 - Een theater-choreografie van Paul Röttger “Een ongegeneerde blik op het leven. Geboorte, liefhebben, afgewezen worden, bevestiging, de dood. Zonder woorden, wel zang, live muziek, acrobatiek en dans. Een plein gevuld met bezoekers, twee enorme kunstobjecten en maar liefst 35 spelers.

2017/2018 - Wie ik ben wat ik doe waar ik van droom over omarmen en ontmoeten dichterbij dan ooit een locatievoorstelling van Paul Röttger met zang, live muziek, circuskunst, dans en film

seizoen 2018 - De voorstelling is gemaakt in opdracht van gemeente Rotterdam om in gesprek te komen met jongeren van SO en VO scholen in Rotterdam over seksueel gezond gedrag, seksueel overschrijdend gedrag en seksueel misbruik. Paul Röttger wilde hiermee een bijdrage leveren aan de emancipatie van mannen, vrouwen, jongens en meisjes en ieder mens die anders is of zich anders voelt. Om jongeren te laten ervaren dat de wereld om je heen beter en leuker wordt als je je leert te verplaatsen in een ander en begrip voor een ander leert opbrengen. Babel speelde hiermee voor het eerst met haar inclusieve theatergezelschap voor jongeren: in het concept van Paul draaien deze educatieve producties altijd om de ontmoeting met de ander. Voor de meeste jongeren was dit de eerste keer dat ze zo open spraken over seksualiteit en tegelijk voor het eerst een ontmoeting hadden met iemand die zo anders is dan zijzelf.

2016/2017 - Een beeldende en muzikale locatievoorstelling van Paul Röttger. Hoe overleef je als je niets meer hebt. Ontworteld en vervreemd. Verzuipend in de massa. In een omgeving die je niet kent. Op zoek naar ruimte. Muziek, zang, geuren, dromen. Het zijn lichtpuntjes. Kunst troost. Meer dan zestig acteurs met en zonder beperking spelen een beeldende en muzikale voorstelling in een grote fabriekshal in Rotterdam.

2015/2016 - over liefde en het gebrek daaraan muziek- en bewegingstheater van Paul Röttger Achttien acteurs, met en zonder een beperking, spelen een voorstelling zonder woorden. Over de mogelijkheden en de beperkingen die de liefde ons in het dagelijks leven oplegt. Het is ‘de liefde’ waar het in het leven om draait. En dat is meer dan verliefdheid, passie en lust. Liefde is onontkoombaar, soms obsessief en geeft ons ook troost. In Con Amore gaat het niet alleen over situaties waarin liefde aanwezig is, maar ook over die momenten wanneer het juist afwezig is of lijkt te zijn. Het gaat over de tekortkomingen rondom de liefde. En dat alles zonder woorden, met live muziek en een maaltijd na afloop.

2014/2015 - een stedelijke theatersafari van Paul Röttger Wie mag er zijn, en wie niet? En wie bepaalt dat? To Be Or Not 1 is het echte leven. Meer nog. Het zet ‘het zijn’ op scherp. To Be Or Not was de eerste productie vanuit de nieuwe samenwerking tussen Galerie Atelier Herenplaats, het rotterdamscentrumvoortheater en Theater Maatwerk, een avontuurlijke stedelijke theatersafari die het publiek naar de hoeken van Rotterdam leidde. Het publiek ‘deed mee’ en kroop niet alleen door (on)bekende gangen van Rotterdam, maar ook onder de huid van (on)beminde anderen.

Over pijnlijke en confronterende levensverhalen, van mensen met een psychiatrische achtergrond, die samen met professionele spelers te zien zijn, in een troostrijke voorstelling vol zang en dans en stilte. Regisseur Paul Röttger interviewde (ex-) psychiatrische cliënten. Hun levensverhalen worden gespeeld door de cliënten en spelers van het rcth. Wie is er nou gek is een co-productie met Pameijer en Bavo Europoort en is meer dan 60 keer gespeeld vanaf januari 2014 en een verlenging tot in 2016. Klik op de link hieronder om de registratie van de voorstelling te bekijken.

een avond vol theater, zang en dans met teksten van Rotterdamse schrijvers op basi s van prachtige gruwelijke ontroerende levensverhalen van homoseksuele ouderen van de Roze Salon van Humanitas die samen met spelers van het rotterdamscentrumvoortheater te zien zijn in een mozaïek van verlangen

'een Jacqueline, over geweld in de stad' was een educatieve theaterproductie van het rotterdamscentrumvoortheater in samenwerking met stichting Meld Geweld. Wie heeft het in zich om op te komen voor een ander? De Stichting Meld Geweld hield op te bestaan. Haar boodschap draaide om de eigen mogelijkheden bij het beëindigen van de geweldsspiraal. Als laatste actie heeft de stichting het rcth gevraagd haar gedachtegoed verder te brengen en te verankeren in het DNA van Rotterdam.

Een theaterfestival waarbinnen meerdere gezelschappen voorstellingen speelden over het thema Oorlog in de stad. Paul had de artistieke leiding over dit festival bij het Rotterdams Centrum voor theater.

Iedereen voelt zich wel eens eenzaam, maar er heerst een taboe op het uitspreken van dat gevoel. Soms is het van voorbijgaande aard , soms is het een chronisch gevoel van onbehagen. Extreme gevoelens van eenzaamheid kunnen leiden tot psychosociale problemen, waardoor iemand ‘eenzaam in de stad’ wordt. ‘Eenzaam in de stad’ is een theatereducatief traject waar bezoekers kennismaken met de oorzaken en gevolgen van deze problematiek.

Rozen in je buik was een jeugdvoorstelling op locatie, geschreven door Shirley Gast en geregisseerd door Paul. Een reis langs verschillende sprookjesfiguren die zich anders voelen op zoek naar de schat van het land der fantasie om de Sultane te redden.


regie & concept Paul Röttger


